2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A nyugat születése: új sorozat indult az amerikai múltról

2005. június 13. 11:00

A TNT csatorna eddigi legnagyobb vállalkozása keretében hatrészes minisorozatban mutatja be az amerikai történelem sorsdöntő évszázadát.

A péntek este debütált Into the West a Turner Network Television, azaz a TNT-csatorna eddigi legnagyobb vállalkozása, ahol a szerzők most 12 órás sorozatban mutatják be a nézőknek az amerikai történelem kezdeteit. A történet az amerikai vadvidék felfedezését, az európai bevándorlók hódításait mutatja be, majd kapcsolatukat és összecsapásaikat jeleníti meg az amerikai őslakosokkal. Láthatjuk a versenyfutást az új földekért, és az új világ felépítését, mellyel párhuzamosan az őslakosok világa régi visszaszorul és lassan eltűnik.

Az Into the West két többgenerációs család történetén keresztül tárja elénk a történelmet: az egyik egy virginiai telepes család, míg a másik egy őslakos indián család, így mindkét fél szempontjából láthatjuk a Vadnyugat változásait az első földfoglalásoktól Custer tábornok fellépéséig és tragikus haláláig. Természetesen nem maradhatnak el az amerikai történelem kulcsfigurái sem, legtöbbjük feltűnik majd a sorozatban (Ben Franklin, Crazy Horse, George Armstrong Custer).


A sorozat lehetőségeit és sikerességét jelzi az is, hogy a készítő csatornának sikerült megnyernie a forgatáshoz a DreamWorks stúdió támogatását, és Steven Spielberg segítségét is. A sorozat szerzői pedig Matthew Settle (U-571, Az elit alakulat); Skeet Ulrich (Lesz ez még így se); Michael Spears (Farkasokkal táncoló).

A széria szakmai hátterét az ancestry.com weboldal és annak támogató kutatói biztosítják a szerzők számára, így a történeti hitelesség biztosítottnak tekinthető. A sorozat honlapján a szerzők a további múltkutatást is ösztönzik, így az a tanári- és kutatói-segédlet pdf-formában hozzáférhető, mely segítheti a tanórákon való feldolgozhatóságot.

A péntek esti epizód komoly felütéssel indult, és kedvező kritikai visszhangokat kapott, így ez komoly ösztönzést jelenthet a még mindig forgató stáb számára. Abban csak reménykedni lehet, hogy valamelyik magyar csatorna előbb-utóbb megveszi majd a sugárzási jogot; akiket pedig érdekel, különböző internetes csatornákon már hozzáférhetnek az első részhez.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár