2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Radikális szociáldemokrata lesz Robin Hoodból

2008. november 13. 08:47 Times Online

Újra élettel telik meg a legendás sherwoodi erdő: Ridley Scott rendező ugyanis jövő februártól részben ott forgatja le saját, a korábbi verzióktól sok mindenben különböző Robin Hood-filmjét.

A beszámolók szerint a rendező szakít az eddigi zsánerekkel, mert szerinte sem Errol Flynn 1938-as pipogyasága, sem pedig Kevin Costner 1991-es szívfacsaró lázadója nem volt az igazi, így most megpróbálja megalkotni a valódi Robin Hoodot.

A direktor mellé kedvelt színésze is csatlakozott, így a főszerepben Russel Crowe-t láthatjuk majd, aki februártól egy szokatlanul kemény és agresszív világ megvalósításában segít majd a Nottingham munkacímű produkció forgatásán. A netre kiszivárgott információmorzsák szerint Robin egyfajta "lázadó szociáldemokrata" lesz, aki szembeszáll János adóreformjával ellen. Az uralkodó viszont csak azért emeli meg a bevételi oldalt, hogy helyrebillentse a testvére, Oroszlánszívű Richárd államcsődöt okozó keresztes hadjárata miatt kiürült kasszát.

Ahogy ebből is látszik, a rendező szeretne leszámolni a közkeletű Robin Hood-mítoszokkal is, így nem valószínű, hogy láthatjuk majd Robin és Little John híres párbaját a folyón való átkelés miatt, vagy ha mégis bekerül a forgatókönyvbe, akkor sem a megszokott formában elevenedik majd meg. A legtöbb forgatásra azonban mégsem Sherwoodban kerül majd sor, Scott ugyanis a London környéki erdőket sokkal megfelelőbb helyszínnek találta, így a legtöbb jelenet felvételére ott kerül majd sor.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár