2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Százezer látogatóval zárt a Dzsingisz-kiállítás

2007. szeptember 3. 15:00

A Magyar Nemzeti Múzeumban, alig egy hónappal azután, hogy a Dzsingisz kán és öröksége című kiállítás ötvenezredik látogatóját köszöntötték, az utolsó napon megérkezett a tárlat százezredik vendége is.

A szerencsés nyertes, Szabó István bicskei gépészmérnök családjával együtt látogatta meg a Nemzeti Múzeum kiállítását. Nyereményét, egy 12 fős vacsorát a Mongol Étteremben, dr. Kovács Tibor főigazgató egy ajándékutalvány formájában adta át számára.

Az utolsó roham a Múzeum lépcsőin

Sokan a nyár utolsó heteire hagyták a Mongóliából érkezett kiállítás felkeresését. A látogatók száma ezért az utóbbi hónapban megduplázódott, így szeptember 2-áig annyian jártak a Nemzeti Múzeum időszaki tárlatán, mint korábban összesen. Hogy a vendégek elkerülhessék az esetleges hosszas várakozást, a Nemzeti Múzeum vasárnap is meghosszabbított nyitva tartással várta az érdeklődőket.

A Dzsingisz kán és öröksége című kiállítás májusban nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Mongol Birodalom 800 éves történetét bemutató vándorkiállítás anyaga Bonn, München, Schallaburg és Isztambul után érkezett Magyarországra. A csaknem félezer tárgy jelentős része mongol múzeumok gyűjteményéből származik.

A kollekcióban egyebek mellett festmények, aranykincsek, buddhista szobrok, korabeli használati tárgyak, írásos emlékek szerepelnek. A kiállítás műtárgyait összesen mintegy 100 milliárd forintra biztosították. A tárlat szeptember 2-ig volt megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Jó hír az elmaradóknak, hogy a magyarországi mongol hadjárat emlékeit bemutató, A tatárjárás című kiállítást még egy hónapig, szeptember 30-ig felkereshetik. Különösen a tanulóknak, iskolás csoportoknak jelent ez különleges lehetőséget, hiszen mind az alsós, mind a felsős, valamint a középiskolás tananyagban is szerepel a tatárjárás témaköre.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár