2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Szülinapi újságot készítenek Szegeden

2009. március 23. 15:27 MTI

Nincs olyan élő ember, akinek a szegedi Somogyi-könyvtár ne tudna Születésnapi Újságot készíteni - számolt be büszkén az új szolgáltatásról az ötletgazda.

Dobosné Brezovszky Anikó olvasószolgálati osztályvezető kiemelte: az új szolgáltatás már megjelenésekor óriási sikernek örvend, két nap alatt fél tucat érdeklődő jelentkezett, hogy elkészíttesse szerettének saját évfordulójához kapcsolódó újságcikkgyűjteményét.

Az ötlet egy régi olvasói igény volt. Korábban ugyanis már többen is jelentkeztek a könyvtárban, hogy hozzátartozójuk ünnepére, például születésnapjára különleges ajándékként, az egykori nagy nap újságcikkeiből kérjenek összeállítást. A munkatársak szívesen vették a különleges kihívást és azonnal az ügyfelek elé helyezték a keresett időpont napilapjait, amelyből ők kiválasztották az emléknek szánt részeket. Ezek másolatai a kiválóan felszerelt könyvtári kötészetbe kerültek, ahol elkészült a mű.

Havonta egy-két olvasó érkezett a különleges kívánsággal. Ezt a lehetőséget azonban most bárki számára elérhetővé tette a könyvtár. Az ajándékozónak nem kell mást tennie, mint meghatározni a dátumot, illetve, hogy mely újságokból szeretne szemezgetni. A könyvtár ugyanis több mint száz évre visszamenőleg rendelkezik az összes Csongrád megyei-, illetve országos napilappal.

A digitalizált és kinyomtatott lapokat végül borítóba helyezik. Két típus közül választhatnak a "meglepetésgyártók". Az egyik egy szerényebb papírmappa, a másik egy díszesebb, kartonált külső borító, mely úgy lapozgatható, mint egy újság. Az elkészítés során választható a borító színe, a minősége, a dizájn és a felirat is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár