2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Reklámkerítésből templomfelújítás

2008. december 22. 10:46 MTI

Reklámfelületként szolgálna a romániai Beszterce (Bistrita) szász evangélikus templomának kerítése, hogy a bevételből állítsák helyre a leégett templomot - írta a bukaresti Új Magyar Szó.

A Beszterce jelképének tekintett templom június 11-én égett le, javításán jelenleg is dolgoznak. A városvezetés, az evangélikus egyház és a Beszterce Nosa Rotary klub, valamint a Clip Art cég azt szeretné, ha már karácsony előtt felhelyezhetnék az eddigi adományozók hirdetését a templom kerítésére. A reklámfeliratok mérete attól függne, hogy ki mennyivel járul hozzá az újjáépítéséhez. A reklámtáblák elhelyezésére a Műemlékvédelmi Hivatal is engedélyt adott már.

A templom tűzvész előtti állapotának visszaállítására egymillió euróra (265 millió forint) lenne szükség. Eddig több mint 700 ezer lej (mintegy 50 millió forint) gyűlt össze. Johann Dieter Krauss, a templom lelkésze kiad egy naptárat is, melyen a templom építészeti és régészeti értékei láthatók, többek között a tűzben teljesen elolvadt harang.

A besztercei városvezetés célja az, hogy jövő decemberre új fedelet emeljen a templom fölé a leégett tető helyett, és egy felvonó beszerelését is tervbe vették, hogy a turisták és az érdeklődők feljuthassanak a templom tetőzetére.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár