2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Filmsúdiók mentenék meg a tempelhofi repülőteret

2009. január 7. 15:01 MTI

A Berlinnel szomszédos babelsbergi filmstúdiók a nemrég bezárt legendás Tempelhof repülőtér hangárjaiba szeretnének költözni.

A Berliner Zeitung című lap szerint a régi stúdiók, ahol olyan filmeket forgattak, mint a Kék angyal vagy a Metropolis, és amelyekben ma Quentin Tarantino dolgozik, ki akarják bérelni a berlini Tempelhof hangárait és kiszolgáló épületeit. Filmeket forgatnának itt, továbbá idevonzanának multimédiás és filmipari cégeket azért, hogy ne "szedjék darabokra" a repteret.

Christopher Fisser, a babelsbergi filmstúdiók egyik vezetője szerint a bezárt repülőtér hatalmas hangárjai "minden díszlettervező álmát" valósítják meg. Emellett a terminál körül 10-10 ezer négyzetmétert lehetne forgatásokra használni a "mozikikötőben". De ez nem jelentené a babelsbergi stúdiók megszűnését.

A múlt év októberében bezárt repülőtér, amelyet a Pentagon után a világ második legnagyobb épületegyüttesének tartanak, helyet adhatna egy repüléstörténeti múzeumnak is. A 300 ezer négyzetméternyi terminálokat és kiszolgáló épületeket történelmi jelentőségük miatt meg akarják őrizni. Hivatalok és kulturális komplexumok is helyet kapnának bennük, ha teljesülnek a babelsbergi tervek. A Babelsberg Stúdiók abban bíznak, hogy a Tempelhof kibérelésére vonatkozó, legalább tíz évre szóló terveik még a nyár előtt zöld utat kapnak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár