2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Indulásra kész a kastélyrekonstrukció

2009. június 25. 16:36 Kovács Olivér

Kihirdették a kastélyszárnyak és a park rehabilitációs munkálatainak győzteseit, így napokon belül indulhat a munka Gödöllőn. A kiemelt projekt Új Magyarország Tervben vállalt állami támogatása csak adminisztratív okokból csúszik.

„A Gödöllői Királyi Kastély április 4-én hirdetett gyorsított közbeszerzési eljárást az épületkomplexum Rudolf- és Gizella-szárnyának, valamint a kastélypark rekonstrukciójára. A győzteseket, vagyis a Reneszánsz Kőfaragó Zrt-t, illetve a FŐKERT Parkfenntartó-Kertészeti és Szolgáltató Kft-t tegnap hirdettük ki” – mondta el a műemlékem.hu-nak a kastély igazgatója.

Révész T. Mihály hozzátette: a Reneszánsz feladata az épületszárnyak teljes rekonstrukciója, míg a Főkerté a park rehabilitációja: szökőkútépítéssel, közműépítéssel, sétány- és térburkolat-építéssel, valamint díszvilágítás szereléssel együtt. Az épületrekonstrukció nyertesének ajánlata 1 milliárd, 73 millió forintról, míg a park rehabilitációjáé 298 millió forint plusz áfáról szólt.

A nyertesek kihirdetésével akár napokon belül kezdetét veheti a patinás műemlékegyüttes további helyreállítása. Az állami finanszírozás azonban még csúszik: az oldal információja szerint ugyan megvan a pénz, csupán adminisztrációs akadály áll a szerződéskötés útjába. „Az aláírás után akár másnap is elkezdődhet a királyi kastély megújítása. Mi felkészültünk, hogy jövő tavasszal átadhassuk a felújított szárnyakat a nagyközönségnek” – jelentette ki Révész T. Mihály.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár