2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Forgácsok egy elnöki naplóból

2009. augusztus 6. 08:54 Discovery News

Egy középiskolás diák fedezte fel az Egyesült Államok hatodik elnökének naplójegyzeteit: a rövidke életrajzi forgácsokat most a Twitteren publikálják.

A Massachusetts-i Történeti Társaság szerdán indította el John Quincy Adams 200 éves naplójának Twitteres változatát, amelyen a korabeli események vagy épp az időjárással kapcsolatos rövidke bejegyzések mellett a politikai élet változásait is nyomon követhetjük. A rövidke, 140 karakter hosszú bejegyzések könnyebb megértését, térképek, és egyéb dokumentumok segítik.

És hogy miről is írt naplójában Adams? A legtöbbször kedvenc olvasmányait, jóízű ebédeit, vagy épp az időjárást és a tengeri viszontagságokat örökítette meg. A könyvtárosok és történészek most azt remélik, hogy a napló közzétételével egy új, online nemzedéket nyerhetnek meg a történelem szeretete számára. Éppen ezért a twitteres megjelenés mellett a társaság honlapjára a napló eredeti változatának képeit is feltették.

Bár a hasonló naplók és feljegyzések online közzététele mára divattá vált, azt senki nem tudja megmondani, hogy Adams mit szólna ehhez az akcióhoz. Jeremy Dibbel könyvtáros szerit a későbbi elnök csak és kizárólag magának jegyzetelt, és ezt nem akarta a nagyközönséggel is megosztani. Robert Remini, Adams életrajzírója szerint azonban egy hasonló közfeladatot ellátó személy esetében nem beszélhetünk magánéletről, és szerinte Adams inkább örülne mindennek, mert a feljegyzések is arról szólnak, hogy mennyire elkötelezte magát a közjó felé.

Adams naplója

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár