2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Turisták a jászkun kapitányok nyomában

2009. augusztus 31. 20:06 MTI

A támogatási szerződések aláírása után megkezdődhet két nagyszabású fejlesztési terv, a "Jászkun kapitányok nyomában" című turisztikai és a "Zounok" elnevezésű könyvtárfejlesztési projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte a megyei önkormányzat sajtóreferense.

Mindkettő a megyei önkormányzat vezetésével benyújtott sikeres pályázat nyomán született, a turisztikai projekt esetében tíz, míg a könyvtárfejlesztésinél hét települési önkormányzat csatlakozott a sikeres megvalósítás érdekében létrehozott konzorciumhoz - tette hozzá Hanga Valéria.

Tájékoztatása szerint a "Jászkun kapitányok nyomában" című projekttel a megye turisztikai vonzerejét akarják növelni egy átfogó tematikus túraútvonal kialakításával a résztvevők: a megyei, továbbá a kilenc települési önkormányzat, valamint a megyei múzeumok igazgatósága. A 600 millió forintos beruházással megvalósuló fejlesztés a gazdag és sokrétű jász és kun emlékanyag felhasználásával modern, látogatóbarát szolgáltatások kialakításával kívánja felvenni a versenyt a kulturális turizmus piacának szereplőivel.

A "Zounok" névre hallgató könyvtári infrastruktúra fejlesztési projekt keretében a megyei köz- és iskolai könyvtárak elektronikus szolgáltatásainak színvonalán kívánnak javítani. A fejlesztéshez a támogatás 100 százalékos mértékű, ami mintegy 100 millió forintos forrást jelent a megyei könyvtári hálózat számára.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár