2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Lenyűgöző könyvsorozat a Sixtus-kápolnáról

2009. november 19. 08:11 MTI

Négy albumban mutatja be a Sixtus-kápolnát az a lenyűgöző könyvsorozat, amelynek első kötetét holnap vehetik kezükbe az olvasók. A könyvekből kiderül, hogy Michelangelo vagy éppen Botticelli miként változtatták a Biblia szövegét egyedülálló festményekké.

A most bemutatott sorozat első darabja Michelangelo mennyezetfreskóira és annak a teremtés könyvéből vett jeleneteire koncentrál. Az album segít a látogatóknak jobban megérteni annak a helynek a jelképeit és jeleneit, ahol a pápákat választják - magyarázta Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeumok igazgatója.

"Mindenki ismeri a Sixtus-kápolnát, de vajon hányan elég tájékozottak az ábrázolt jelenetekkel kapcsolatban?" - tette fel a kérdést Paolucci, hozzátéve: a könyv sikerrel igazodik el a Michelangelo által 1508 és 1512 között festett jelképek erdejében.

A The Painted Word (A festett szó) című sorozatot a Vatikáni Múzeumok kiadója az Il Sole 24 Ore című napilappal közösen jelenteti meg, az első kötetet követő második és harmadik könyv a falfestményeken dolgozó reneszánsz művészek - köztük Sandro Botticelli - munkáját mutatja be, míg a decemberben megjelenő negyedik kötet Michelangelo egyedülálló oltárképéről, az Utolsó ítéletről szól.

A Sixtus-kápolnában olyan mesterek munkái láthatók mint Raffello, Tiziano és Caravaggio. A híres kápolnát évente négymilliónál is több látogató keresi fel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár