2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Képregényben is megjelenik Anne Frank élete

2010. július 6. 08:44 MTI

Képregény formájában is megjelenik Anne Frank élete, a holokauszt-áldozat kislány emlékét őrző alapítvány a gyerekek és fiatalok változó olvasási szokásaira reagál a lépéssel - mondta a szervezet igazgatója, Hans Vestre.

A képregénykiadást elsősorban a 14 év körülieknek szánják - tette hozzá. A holland nyelven pénteken megjelenő 160 oldalas kötet az amerikai Ernie Colón és Sid Jacobson műve, előbbi a rajzokért, utóbbi a szövegért felel. A kiadást - csakúgy, mint egykor Anne Frank naplóját - később több nyelvre is lefordítják.

A Colón-Jacobson kettős a politikai-történelmi képregények mesterének számít, 2006-ban ők ültették át képregény formájába a 2001. szeptember 11-i merényletekről szóló hivatalos vizsgálati jelentést. Két évvel később After 9/11: America's War on Terror (9/11 után: Amerika háborúja a terror ellen) címmel készítettek képregényt, és Che Guevara életútját is "megfestették". Anne Frank rövidre méretett életének képregény-feldolgozását a lány nevét viselő múzeum fennállásának 50. évfordulója alkalmából készítette el az amerikai szerzőpáros.

A Németországból Hollandiába menekült Frank család Amszterdamban, a Prinsengracht 263. szám alatt bujkált 1942-től. 1944-ben elárulták őket, letartóztatásukra az év augusztus 4-én került sor. Anne Frank 15 éves korában tífuszban halt meg a bergen-belseni koncentrációs táborban 1945-ben. A bujkálás alatt írt feljegyzéseit a család két segítője mentette meg az utókor számára. Az írásokat napló formájában a holokausztot a családból egyedüli túlélőként Otto Frank - Anne apja - adta közre.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár