2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Deutsche Bahn tart a holokauszt-túlélők kártérítési perétől

2012. április 6. 10:20

A német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn ügyvédi irodát és PR-ügynökséget fogadott fel, az Egyesült Államok kongresszusa ugyanis egy olyan törvény elfogadásán dolgozik, amely megnyitná az utat a holokauszt-túlélők előtt, hogy az amerikai bíróságokon pereljék be az európai vasúttársaságokat a második világháborúban zajló deportálásokban való részvételük miatt. A DB attól fél, hogy az áldozatok több millió eurós kártérítéssel állhatnak elő.

A Deutsche Bahn felkészült a polgári peres eljárásokra. A Spiegel német magazin úgy tudja, hogy a vasúttársaság vezetői tavaly év végén egy New York-i ügyvédirodával és PR-ügynökséggel kötöttek szerződést, miután megszellőztették a Capitolium legújabb, a holokauszt-túlélők kárpótlására vonatkozó törvénytervezetét.

A krízismenedzsmentre specializálódott ügynökség a Deutsche Bahn véleményének próbál nagyobb nyilvánosságot teremteni Washingtonban. A vasúttársaság szóvivője a német lapnak nyilatkozva megerősítette, hogy szerződésben áll az érintett céggel, de további részleteket nem kívánt elárulni. Vasárnap a Deutsche Bahn ismét azt közölte: a hír igaz, valóban igénybe veszi az egyik New York-i ügyvédiroda szolgáltatását, amely a törvény elemzésére terjed ki.

A tervezett Holocaust Rail Justice Act törvény megengedné, hogy a francia állami vasúttársaság, a SNCF által a német haláltáborokba szállított holokauszt-túlélők perelhessenek az amerikai bíróságokon. A törvény előterjesztője, Charles Schumer szenátor szerint 76 ezer zsidót – köztük amerikai hadifoglyokat – szállítottak az SNCF vonatain; a túlélők arányát három százalékra teszik.

Az SNCF ellen indított korábbi polgári peres ügyek rendre elbuktak a Foreign Sovereign Immunities Act (FSIA) miatt, amely megnehezítette azon felperesek dolgát, akik más országot vagy állami céget akartak perelni az Egyesült Államokban. A Holocaust Rail Justice Act ezt most megkönnyítené, sőt a nem amerikai születésű holokauszt-túlélőknek is lehetővé tenné a per sikeres lezárását. A törvénytervezet ugyan megnevezi az SNCF-t, de nyelvezete elég széles ahhoz, hogy a német állami vasúttársaságnak is legyen félnivalója.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár