2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kokainozott Hitler

2012. május 8. 08:54

Hitlernek túlzott bélgáz-termelődése volt, ezért gyakran kellett szellentenie, ráadásul kokainozott, szexuális vágyának növelésére pedig bikahere-kivonatot kapott injekcióban.

Az ezen információkat tartalmazó orvosi feljegyzések a stamfordi Alexander Historical Auctions árverésén kerülnek kalapács alá, köztük a Führer koponyájáról készült tíz röntgenkép, illetve az elektroenkefalográfia-vizsgálat eredményei.

A dokumentumok között van egy 47 oldalas jelentés, amelyet Hitler hat orvosa állított össze, valamint egy 178 oldalas irategyüttes. Utóbbit az amerikaiak fogságába került Erwin Giesing írta 1945. június 12-én.

Habár hivatalos dokumentum eddig nem került elő Hitler kokainfogyasztási szokásáról, Giesing azt írja, hogy Hitler azért szippantott kokaint, hogy „tisztítsa az arcüregét és megnyugtassa a torkát”. De mikor már elkezdett sóvárogni a szer iránt, adagját csökkentették – így Giesing.

Egy másik, Hitler egészségi állapotával kapcsolatos információ szerint a náci vezető szélszorulástól szenvedett. Ennek ellensúlyozására összesen 28-féle gyógyszert, köztük egy sztrichnin alapú „anti-gáz” pirulát is szedett, aminek mellékhatásaként folyamatosan máj-és gyomorproblémák alakultak ki nála.

Egy másik orvos, Theodore Morrell azt írja, hogy Hitler libidója növelésére bikahere-kivonatot kapott. A szakember úgy tudja, hogy jóllehet a Führernek nem volt túl nagy a szexuális étvágya, Eva Braunnal nemi életet élt, de hozzászoktak ahhoz, hogy külön ágyban aludjanak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár