2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Teljes Time-archívum a neten

2004. augusztus 12. 16:31

Egyedülálló digitális archívumot hoz létre a Time magazin összes megjelent számából a világ egyik legnagyobb számítástechnikai vállalata.

A Time magazin amerikai lapszámait egészen az 1923-as indulástól kezdve teljes terjedelmében tartalmazó archívum nemcsak gazdag online információforrás, hanem maga a történelem, amelynek megismerése elsősorban az amerikai fiatalok milliói számára lenne fontos. Ők azok, akik naponta automatikusan ülnek le a számítógépük elé, de könyvtárak csöndes, hűvös termeibe csak ritkán látogatnak el.
   
   
Nemcsak az amerikai történelmet, de az elmúlt 80 évben történt összes fontos világpolitikai eseményt, sztárhírt, sporteredményt vagy tudományos érdekességet nyomon lehet követni az archívum segítségével, amely a magazin elindítása óta megjelent valamennyi lapszámot feldolgozta már és amely folyamatosan bővül.
   
   
A munka a Hewlett-Packard különleges, úgynevezett Asset Management technológiájával történik. Ez a rendszer olyan szórakoztatóipari és médiacégeknek, illetve más szolgáltatóknak készült, amelyek sokrétű tevékenysége a szöveges anyagok, képek, videó -és hangfelvételek terjesztésére és kezelésére is kiterjed - adja hírül a cég házi magazinja.
   
   
Az online hír és fotóarchívumban a várakozások szerint tanárok és történészek kutakodnak majd elsősorban. Sok pedagógus azt reméli, hogy az amerikai fiatalok érdeklődését is felkeltik ily módon az elmúlt 80 év világtörténelmi eseményei iránt.
   
   
(MTI Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár