2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Raszputyin pénisze a múzeumban

2004. május 14. 01:46

Szentpéterváron nyitják meg Oroszország első szexmúzeumát. Alapítója, az orosz tudományos akadémia prosztata-központjának orvosa, évek óta gyűjti a sikamlós témájú tárgyakat. Most igazi különlegességre akadt: gyűjteményének kincse az `őrült szerzetes`, Grigorij Raszputyin pénisze lesz - írja a Pravda online kiadása.

Korábban

Királyi orgia, avagy a monarchia lejáratása
XVI. Lajost túl nagy, feleségét, Mária Antoinette-et viszont túl kicsi nemi szervvel áldotta meg a természet. Ebből aztán jó nem sülhetett ki, hamarosan ki is tört a francia forradalom.
Szex az ősi Peruban
Az erotikus tárgyú kerámiák, amelyek a perui Moche állam idejéből maradtak fenn, nemcsak a hódító spanyolokat háborították fel: a megmaradt darabokat még néhány évtizeddel ezelőtt is zárt ajtók mögött őrizték.
Botránykönyv a nácik pornómúltjáról
A fiatal és sikeres német író, Thor Kunkel legújabb könyvében a Harmadik Birodalom egyik legkínosabb titkát, a nácik megrendelésére készült pornófilmek témáját dolgozta fel.
Századfordulós pornófilmeket találtak Franciaországban
Csoportszex, meleg és leszbikus jelenetek, valamint egy apácának egy ebbel folytatott románca is látható azokon az 1905 és 1930 között készült ős-pornófilmeken, amelyek nemrég kerültek elő egy "felettébb jó hírű" francia családnál.
A maszturbáció kultúrtörténete
Habár a ma uralkodó vélemény a maszturbációt ártalmatlan időtöltésnek tekinti, Amerikában néhány nyomda mégis visszautasította Thomas W. Laqueur professzor Magányos szex című munkájának megjelentetését.

Hölgytársaságban
Igor Knyazkin az 1990-es évek elején, a kommunizmus prűd béklyóitól szabadulva fogott erotikus témájú tárgyak gyűjtésébe, s nem kis lelkesedéssel: kollekciója ma több mint 15 000 tárgyat számlál. "Azt szeretném, hogy Oroszország civilizált ország legyen, amely a jövőbe tekint, és megfelelően viszonyul az erotika témaköréhez" - nyilatkozta az orvos az orosz újságoknak.

Az erotika történetével, kultúrájával foglalkozó múzeumok sok országban léteznek. Persze a franciáknak volt merszük a legnagyobb teret szentelni a témának - átvitt és konkrét értelemben is. Hétemeletes szexmúzeumok ugyanis, melyben értékes műalkotások keverednek a pornográf giccsel és bóvlival, éjjel kettőig tart nyitva. A kétes esztétikai értékű holmikra példa a múzeum egyik legnépszerűbb kiállítási tárgya: egy meztelen nőt formázó szökőkút, melyen a víz a figura nemi szervéből spriccel ki.

A koppenhágai erotika-múzeum hatalmas népszerűségnek örvend - nem kis részt annak köszönhetően, hogy tág teret szentel a történelmi személyiségek nemi életének. Vagy talán akad a világon még egy olyan hely, ahol a gyermekek kedvence, Hans Christian Andersen, vagy a bécsi orvos, Freud Zsigmond hálószobatitkait tárják a nagyközönség elé?

Úgy tűnik, a pétervári szexmúzeum sem fog lemaradni a szoros versenyben, hiszen kollekciójának kincse Grigorij Raszputyin, II. Miklós cár udvara egyik legbefolyásosabb személyének hímtagja. "Most már semmi okunk, hogy irigykedjünk Amerikára, ahol Napóleon péniszét őrzik" - büszkélkedett Knyazkin doktor az orosz sajtónak. "A korzikai nemi szervét egy amerikai urológus kaparintotta meg 4000 dollárért egy árverésen, a hetvenes években. Csakhogy azt legfeljebb nudlinak nevezhetnénk a mi 30 centis szerszámunkhoz képest" - folytatta az orvos nem kis nemzeti büszkeséggel.

Raszputyin dédunokája, John Nekmerson ma Amerikában él. Nekmerson Matrena Raszputyinának, Raszputyin kedvenc leányának az unokája. Apja meggyilkolása után Raszputyina Nyugat-Európába menekült, és végül Amerikában kötött ki, ahol tigrisidomárként kezdett dolgozni. 1977-ben hunyt el.
John Nekmerson személyesen is ellátogatott Pétervárra. Miután saját szemével is megszemlélte őse nemi szervét, így kiáltott fel: "Biztos, hogy eredeti! Megismerem, nekem is ilyen van!"

Közben úgy tűnik, Igor Knyazkin a történelmi alakok nemi szervének valóságos szekértőjévé vált: nemrég ugyanis a Christie's londoni árverőház aukciójára hívták meg, ahol hamarosan Jeanne D'Arc ékszeres dobozba foglalt - és, mint a történelem feljegyezte, érintetlen - nemi szerve kerül kalapács alá.

A pétervári gyűjtemény egyébként nagyobbrészt kortárs darabokból áll. A szervezők ígérete szerint a szexipar legújabb vívmányai is a tárlókba kerülnek.

"Mindig sokat spekuláltam rajta, hogy melyik az emberi test legfontosabb szerve" - vallott magáról Knyazkin doktor. "Végül arra a következtetésre jutottam, hogy a szaporítószervünk az. Orvosi pályafutásom során egyre erősödött az a meggyőződésem, hogy a nemi szerveken múlik az emberi élet hossza is. Mihelyst egy ember - különösen egy férfi - felhagy a használatával 60, 70, vagy 80 éves korában, a szervezetében elindul a visszaszámlálás. A természetnek nincs szüksége egy olyan egyedre, amelyik nem szaporítóképes."

A múzeumban helyet kap egy különleges kávéház is, melyben a látogatók szokatlan, erotikus formályú edényekből ihatnak, a felszolgált frissítők pedig afrodiziákumként serkentik bennük a nemi vágyat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár