2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Jövőre kiadják Reagan naplóit

2005. május 6. 10:15

Ronald Reagan volt amerikai elnök személyes kéziratai és elnöki periódusának nyolc évét is felölelő naplói jövőre jelennek meg.

Elhunyt Ronald Reagan

A Los Angeleshez közel található Ronald Reagan Elnöki Könyvtár illetékesei szerint az amerikai történelem legrészletesebb elnöki naplójának kiadása iránt óriási az érdeklődés, a HarperCollins kiadó ezért elsőként intézkedett a jogok megvásárlásáról. Reagan "megkülönböztető intelligenciája, értelmessége, melegsége és humora minden oldalon magától értetődő" áll a kiadó és a könyvtár közös nyilatkozatában.

 

A volt elnök felesége, Nancy Reagan szerint férje mindvégig azt akarta, hogy megörökítsék az Egyesült Államok vezetőjeként folytatott tevékenységét. "Mikor otthagytuk Sacramento-t, azt éreztük, hogy az idő nagyon gyorsan repül, már alig emlékeztünk arra a nyolc évre" mondta el Nancy Reagan a kormányzóként eltöltött időszakról. "Mikor aztán Ronnie elnök lett, mindezt le akarta írni, hogy emlékezzünk ezekre a különleges időkre" folytatta.

 

"Adminisztrációjának nyolc éve alatt a Fehér Házban Ronald Reagan minden nap lejegyezte legbelső gondolatait és megfigyeléseit a naplójába" mondta el Frederick Ryan, a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány munkatársa. "Bár eredetileg nem nyilvános megjelentetésre készült, szerintük ezek a kötetek egy eddig ismeretlen szempontból kínálnak betekintést Reagan elnökségébe."

 

Reagan 1981-1989-ig volt az Egyesült Államok elnöke, és tavaly júniusban hunyt el 93 éves korában, miután hosszú ideig küzdött az Alzheimer-kórral. Naplójának első kötete jelenleg az Elnöki Könyvtár kiállításán látható.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár