2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Múzeumban a neander-völgyi ősök

2002. július 19. 16:56

146 évvel a neandervölgyi ember csontvázainak felfedezése után a Kreis Mettmann-i múzeum végre látogathatóvá tette a barlangot is, amit a 150 ezer évvel ezelőtt élt homo sapiens választott lakóhelyül.

A neandervölgyi ember csontvázainak 1856-os felfedezése után 140 évvel, 1996-ban nyílt múzeum Észak-Rajna-Vesztfáliában, pontosabban Kreis Mettmannban végre a nagyközönség számára is látogathatóvá tette a neandervölgyi barlangot, a 150 ezer évvel ezelőtt élt homo sapiens lakhelyét.

A múzeum berendezői a “honnan jövünk, kik vagyunk, hová megyünk?” kérdések köré rendezték azt a tárlatot, mely az emberi evolúció teljességének bemutatását tűzte ki fő céljaként. A biológiai és kulturális értelemben vett evolúció történetének megjelenítésekor e komplex folyamatok összefonódásainak fő állomásait és módjait mutatják be a nagyérdeműnek.

A múzeum életének első három évében már több mint hatszázezer látogatót regisztráltak, s az állandó kiállítás mellett az időszaki kiállítások is hatalmas tömeget vonzanak. A múzeum épületének tervpályázatára jelentkező 136 jelölt közül választották ki azt a tervezőt, akinek elképzelései leginkább hordozták egy ilyen épülettel szemben elvárható megoldások maximumát.

Az épület a kiállítás evolúcióra építő koncepcióját egy négyemeletnyi spirális építészeti megoldással fejezi ki: a 2740 m²-es épület nagyrészét elfoglaló főépület állandó és időszakos kiállításoknak is helyt ad.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár