2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Lennonra emlékeztek egy riportfilmben

2005. december 9. 10:00

Jerry Lee Lewis szerint Lennon leborult előtte, Elton John viszont rettegett a vele való találkozástól. Zenészek emlékeztek John Lennonra halála évfordulóján.

A tegnap felavatott Lennon-szobor
Londonban

Lennon életének 1980. december 8-án vetett véget Chapman öt pisztolygolyója a New York-i Dakota-ház előtt. A Channel 4 brit kereskedelmi tévé csütörtök este, az évforduló napján, 40 órányi interjúanyagból válogató egyórás dokumentumfilmben próbálta felvázolni a "zene gyilkosának" portréját.

Emlékeznek az egykori zenésztársak is abban a könyvben, amely Yoko Ono, az özvegy szerkesztésében jelent meg az évfordulóra, Memories of John Lennon címmel. A zongoragyilkos játékáról csak "Killer"-ként emlegetett, 70 éves Jerry Lee Lewis elmondja: valamikor a 70-es évek elején, amikor Los Angelesben játszott bandájával, "John meg még néhány srác" a felettük lévő emelet erkélyén üldögélt. "Nem tudom, mit szívhattak (...) a következő dolog, amire emlékszem, az, hogy Lennon térdre borul előttem és a csizmámat próbálja megcsókolni (...) majd feláll és azt mondja: kösz, Killer, hogy megmutattad, hogyan kell rock and rollt játszani".

Sir Elton John elmondja: pályája hozzávetőleg két évig "sodródott" Lennoné mellett, és e két év a napfény két éve volt az életében. "Rettegtem a találkozástól ... de úgy éreztem, mintha egy régi baráttal találkoztam volna, (Lennon) melegszívű, édes és nagyon mulatságos volt" - idézi emlékeit a szupersztár. "Nagyon kedves volt a családomhoz, az együttesemhez és a barátaimhoz" - teszi hozzá Sir Elton.

Saját családjához azonban - legalábbis a Yoko előtti feleség, Cynthia szerint - már korántsem volt mindig ilyen kedves. Cynthia Lennon nemrég megjelent, "John" című könyve John Lennont meglehetősen gyarló férjként és apaként tünteti fel.

"Ha tinédzserként tudtam volna, mivel jár Johnba beleszeretni, hátat fordítok és lelépek" - foglalta össze a 25 éve agyonlőtt ex-Beatle első felesége a házasságuk alatt általa és közös fiuk, Julian által átélt megpróbáltatásokat.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár