2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Nikola Teslára emlékeznek a Ludwig Múzeumban

2006. június 26. 15:00

A hagyományos művészettől a digitális installációkig

Csejtei Orsolya, a múzeum sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy az alaptárlat több külföldi város - Montreal, Karlsruhe, Madrid, és Rotterdam - után érkezett Budapestre és itt kiegészült magyar művészek alkotásaival, ugyanis a tárlathoz mindenütt csatlakoztak a helyi művészek is.

A Tesla születésének 150. évfordulója előtt tisztelgő tárlaton Jean-Pierre Aubé Az elektromágneses tér erejének kikémlelése című installációja például folyamatosan figyeli a múzeumban létrejött elektromágneses teret, majd az adatokat hangszórókba továbbítja, bemutatva az állandóan körülöttünk levő elektromos szennyezést. Marie-Jeanne Musiol Fénytestek című munkája az élővilág energiáit jeleníti meg növények elektromágneses aurájáról készített fotókkal.

A Somlai-Fischer Szabolcs - Bengt Sjölén - Danil Lundbäck trió Agytükör című alkotása építészek és mérnökök közti együttműködés eredménye, különleges munka, amelyben a néző testének tükörképe és agyának képe egyszerre látható. A Csiki Csaba - Szabó Péter páros FémBőr című installációja a nézők érintésére elektroakusztikus hangszerré válik.

A digitális művészet mellett láthatók a kiállításon hagyományos művészeti eljárásokkal készült alkotások is, mint Július Gyula installációja, Szűcs Attila olajfestményei, Kerekes Gábor fotói, amelyek szintén elektromos jelenségekkel foglalkoznak.

A projekt célja felfedezni a láthatatlan, de észlelhető anyagi erők természetét, a vibráló energiák környezetünkre és az emberi testre gyakorolt hatását, és mindezt megmutatni a művészet eszközeivel. A Rezonancia című kiállítás augusztus 27-ig látogatható a Ludwig Múzeumban, a Művészetek Palotájában a IX. kerület, Komor Marcell út 1-ben.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár