2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Interaktív József Attila a Jövő Házában

2006. július 5. 15:00

A tavalyi évet a Magyar Köztársaság Kormánya emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig lehetővé tette, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum bemutassa József Attila életéről és költészetéről készült multimédiás kiállítását. Ez látható most nyáron a Jövő Háza Kiállítás keretében.

A kiállítás címe: Eszmélet. József Attila motívumokban és képekben rendkívül gazdag, bonyolult érzelmi és bölcseleti tartalmakat is megfogalmazó életművében ez a vers reprezentálja leginkább a létbe vetettség időbeli kereteinek tudatosításával a 20. századi ember érzésvilágát, egyúttal a József Attilára oly jellemző magatartást is, amellyel a világ rendjét, benne az ember helyét kutatta, s azt a bátorságot is, amellyel szembenézett az egzisztenciális következményekkel járó tapasztalatokkal.

A modern technikai eszközöket felvonultató virtuális kiállításban József Attila költészetét és életútját, tárgyi hagyatékát új technológiák segítségével mutatják be. Az elektronikus grafikai arculat és a videó background animáció segítségével látványos és modern, ugyanakkor az életmű bemutatásának tárgyias formáját választották. A szervezől modern tipográfiával, kompozitálásos technikával egységesítették a bemutatandó kéziratok, fotók, könyvek és dokumentumok képeit az archív felvételekkel. Kivételes esetekben háromdimenziós modellezést is alkalmaznak.

A hét plazma tv-n és két számítógépen bemutatandó anyag, valamint az audió eszközök segítségével meghallgatható versek a szervezők reményei szerint fölkeltik az érdeklődést József Attila költészete iránt. A programot úgy állítják össze, hogy a látogatók az információk között barangolva saját tempójukban, több szempont szerint juthatnak el az adatok mélyebb rétegeihez. Az így elérhető információtömeg segítségével átfogó képet alkothatnak József Attila életéről és munkásságáról.

Nyitva: Kedd-vasárnap: 10.00-18.00

Megtekinthető a Jövő Háza kiállításra szóló jeggyel.

Helyszín

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár