2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ősszel érkezik a Puskás-film

2007. március 7. 08:00

2007 októberben tervezik a Puskás Ferencről készülő dokumentumfilm bemutatását - közölte Almási Tamás, az alkotás rendezője.

A rendező szerint az is elképzelhető, hogy a film bemutatóját végül 2007. november 25-re tűzik ki, ekkor lesz ugyanis az Aranycsapat legendás 6:3-as győzelmének 54. évfordulója. Az alkotás jelenleg a negyvenedik forgatási napnál tart, az anyag egyharmada még hiányzik. A forgatással párhuzamosan azonban a vágási munkálatok is elkezdődtek már - tette hozzá Almási Tamás.

A rendező elmondása szerint a stáb az elkövetkező hónapokban főleg külföldi helyszínekre látogat, elsőként Romániába, ahol Gheorghe Hagi futballistával készítenek interjút. Ezután Spanyolország következik, ahol a Puskás-család egyik rezidenciája található. Elképzelhető, hogy a spanyol helyszínekre az özvegy is elkíséri a stábot - jegyezte meg Almási Tamás.

Az alkotók Egyiptomba és Ausztráliába is elutaznak. Puskás Ferenc özvegye szerint sikeres és egyben a legbékésebb, legboldogabb időszakot töltötték az ausztrál kontinensen, ahol a csatárfenomén utolsó aktív éveiben edzőként dolgozott - mutatott rá a dokumentumfilm rendezője.

Almási Tamás elmondta, hogy a külföldi helyszínek közül idáig Görögországban és Németországban forgattak, a sporttársak közül Franz Beckenbauerrel és Michel Platinival már rögzítették a beszélgetéseket. "A nehezebben becserkészhetők csak most jönnek" - tette hozzá rendező, utalva olyan világsztárokra, mint Diego Maradona, Zinedine Zidane, illetve Wayne Rooney.

A dokumentumfilm az interjúk mellett nagyrészt magyar, spanyol, görög, ausztrál és chilei archív felvételekből, levéltári anyagokból, sajtóhírekből, valamint levelezésekből áll össze. A rendező megjegyezte, hogy a filmet úgynevezett kulisszahang is színesíti majd, amelyben a legendás játékos saját hangján, vagy narrációban mutatja be leveleit és a róla szóló jelentéseket.

Amikor még hazajöttek: labdarúgók az olimpikonok menetében. Az első sorban balról első: Takács Károly olimpiai bajnok sportlövőnk, továbbá Kocsis Sándor, Grosics Gyula és Puskás Ferenc. Mögöttük a vizilabda csapat. 1952


Almási Tamás hozzáfűzte: a dokumentumfilmet 90-100 percesre tervezik, valamint készül egy háromrészes, egyenként 55 perces tévéfilm-változat is, amelynek producere Neményi Ádám és Varga Gábor. Puskás Ferenc hosszan tartó, súlyos betegség után 79 éves korában, 2006. november 17-én hunyt el.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár