2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Múzeumkertben majálisoznak a közgyűjtemények

2007. május 10. 08:00

Több mint száz magyarországi és határon túli múzeum illetve közgyűjtemény mutatkozik be az érdeklődőknek május 19-én és 20-án Budapesten.

A Magyar Nemzeti Múzeum 12. alkalommal rendezi meg a múzeumok hagyományos seregszemléjét a Múzeumi Világnaphoz legközelebb eső hétvégén. A múzeumi majális tavaly 20 ezer látogatót vonzott, és ebben az évben több mint 90 programmal várja az érdeklődőket.

Az eseményen, amellyel a fiatal korosztály felé szeretnének nyitni, kézműves foglalkozások, bábelőadások, koncertprogramok között válogathatnak a látogatók. A Mesterségek Utcáján pedig nép- és iparművészek kínálják portékáikat. A Múzeumkertben fiatal képző- és iparművészek kötetlen beszélgetésre várják a fiatal korosztályt. Az eseményen, amelyet vasárnap a Sziámi és a Pál Utcai Fiúk koncertje zár, bemutatkozik a magyarországi múzeumok munkatársaiból álló Nagy Múzeumi Kórus is.

Az ünnepségen hirdetik ki Az év múzeuma pályázat eredményeit is, amelyet a Magyar Múzeumi Egyesület kezdeményezésére a Pulszky Társaság írt ki, 2006-ban összesen hat pályamű érkezett. Az elmúlt évekhez hasonlóan a majálisra látogató nagyközönség idén is szavazhat a legszínesebb programot kínáló és a legigényesebben megjelenő múzeumra.

Az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO 1977-ben avatta május 18-át múzeumi világnappá, azaz a közgyűjtemények, a múzeumok nemzetközi ünnepévé. A világnap idei témája: "Múzeumok és az egyetemes örökség".

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár