2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Milyen kutyát választhat Obama?

2008. november 27. 11:31

A Fehér Házban mindig is jelentős szerepet játszottak az ott lakó családok állatai - írta a Huffington Post, hiszen azok a mindenkori médiaszereplések kötelező elemeiként egyesek szerint gazdájuk, az elnök személyiségéről is sok minden elárultak.

A Fehér Ház oldalán jelenleg is megtalálható Bush elnök kisállatainak listája, illetve ott azt is megtudhatjuk, hogy 2002-ben a média úgy kezelte Clinton kutyájának halálát, mintha egy családtagot vesztettek volna el. Az alábbiakban a legbizarrabb elnöki háziállatokat mutatjuk be, amelyek kapcsán a kérdés is felmerülhet: vajon Barack Obama, a januárban hivatalba lépő elnök milyen kisállatot választ majd magának?


Clinton macskája, Socks

A korábbi elnökök mindig is tartottak furcsa állatokat: azt például egész Amerika tudta, hogy éppen mit csinált Franklin Delano Roosevelt kutyája, Fala, vagy hol legelhetett a Kennedyek lova, Macaroni, és mekkora szabadságot élvezett Taft elnök kedvenc tehene, Pauline. Arról viszont már kevesebben hallottak, hogy az első elnök, George Washington majma az igencsak beszédes, Royal Gift nevet viselte. Thomas Jefferson medvekölyköket nevelt, John Quincy Adams-nek pedig egy kevésbé barátságos alligátora volt a Fehér Ház kertében. Ezt csak Herbert Hoover tudta lepipálni: neki már két alligátora volt.



Martin Van Buren egy darabig tigriskölyköket nevelt az elnöki iroda melletti szobában, Lincolnnak pedig a kecskék voltak a kedvencei. Theodore Roosevelt egy komplett állatkertet rendezett be: a kutyák, macskák és malacok mellett egy közönséges kerti kígyó is elfért. Különleges figyelemben részesült JFK kedvenc nyula, Zsa Zsa is. A kivétel pedig Chester A. Arthur volt: neki semmilyen háziállatára nem emlékezik a történelem.

Ezután már egyenesen következik a kérdés: vajon milyen háziállatot tarthat majd Obama? A véleményeket a cikk alatti hozzászólásokban várjuk.

Az elnöki háziállatok listája

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár