2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Eladták Marilyn Monroe szexfilmjét

2008. április 16. 15:00

A publikus vetítésektől gondosan távoltartott filmet egy New York-i üzletember vette meg másfél millió dollárért.

A fekete-fehér némafilmet egy egykori, mára halott FBI-informátor fia adta el, és annak nemrég tartott vetítését titokban tartották, hogy ezzel is tiszteletben tartsák Marilyn emlékét. A kópiát megvásárló üzletember a nyilatkozatok szerint szeretné elkerülni, hogy a film bármilyen formában nyilvánosságra kerüljön.

A film létezéséről a Monroe és egyik férje, a híres baseball játékos Joe DiMaggio örökségét gondozó alapítvány akkor szerzett tudomást, amikor egy dokumentumfilmet készítettek a nőről. A forgatás során egy egykori FBI-ügynök számolt be a kópia létezéséről, és egy rövid nyomozás után megtalálták annak az informátornak a fiát is, aki a filmet a nyomozóirodának adta. A filmnek most az eredeti példánya kelt el, míg a másolat az FBI továbbra is titkosított iratai között marad.

A filmben Marilyn felöltözve látható, és a vele együtt felvett férfi feje sem látszik a 15 perc alatt, amíg őt a színésznő orálisan kényezteti. A szervezet szerint az FBI ügynök mesélte el azt is, hogy az FBI akkori igazgatója, J. Edgar Hoover a megszállottjává vált a rövid alkotásnak, és mivel a pletyka szerint Marilynnek viszonya volt John F. Kennedy amerikai elnökkel, nagyon messze is elment volna, hogy bebizonyítsa: az egykori elnök látható a felvételen.

Az alkotást ezért sokáig kilenc ember elemezte egy laborban, és Hoover olyan prostituáltakat is bevitt a vizsgálatra, akiknek viszonya volt Kennedyvel, hogy megnézzék, ő látható-e a képeken.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár