2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Válogatás az örökségvédelem 2008. évi eredményeiből

2008. december 15. 13:42

Hosszú évekre visszanyúló hagyományt folytat idén is a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal: galériájukban az év legfontosabb szakmai eredményeiből rendeztek kiállítást, amely december 19-től várja a látogatókat.

Hagyományosan az Örökség Galéria (Budapest, I. Táncsics Mihály utca 1.) ad otthont a műemlékvédelem, a műtárgyvédelem, a régészet ez évi tevékenységét, a közös munkát összefoglaló kiállításnak.

A galériában a tablókon látható és olvasható beszámoló régészeti feltárásokról, művészettörténeti és irattári kutatásokról, restaurálásokról, helyreállításokról, új védésekről, a teljesség igénye nélkül mindarról, ami az örökségvédelem napi feladata és eredménye. Különös tekintettel a budapesti műemlékekre, a fürdők helyreállítására, valamint az autópálya építések nyomvonalán folytatott ásatásokra. A kiállításon látható néhány újonnan védett műtárgy, múzeumok, közgyűjtemények idei szerzeményei, illetve az állami elővásárlási jog lehetőségével megvásárolt műtárgyak. Egy kivetítőn a kiállítás teljes ideje alatt az örökségvédelem jelentősebb programjait bemutató képsorok futnak.

A tárlat megnyitásával egyszerre jelenik a Mustra 2008 kötet is, amely DVD mellékletével együtt tartalmazza a Mustra 2008 teljes anyagát. A Pincegalériában ugyanakkor megtekinthető a www.muemlekem.hu fotópályázatának nyertes képeit bemutató kiállítás.

Az Örökség Galéria kiállítása 2008. december 19-én nyílik, s 2009. február 1-ig látogatható naponta 10-17 óráig. A kiállítás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, a Magyar Építészeti Múzeum és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága közreműködésével valósul meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár