2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megrendezik a szocialista járművek szépségversenyét

2009. április 28. 12:08

Felbőg május 1-jén a szocializmus motorja a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum előtt. A rendezvényen veterán járművek idézik vissza az elmúlt évszázad majálisait. A nap retró hangulatban telik, a Rádió 7 élő, kihelyezett kívánságműsort sugároz a helyszínről "Az Emlékpontból kérték" címmel, de megrendezik a szocialista autók szépségversenyét is. A bátrak pedig körmös traktoros kocsikázáson vehetnek részt.

A szocialista járművek szépségversenyére az érdeklődök saját – többek között Pannónia, Zsiguli, Csepel, Barkas, Trabant – autóikat, motorjaikat, kerékpárjaikat nevezhetik be. Sokak szerint a papírjaguárnak is nevezett Trabant és az olasz licenc alapján gyártott orosz Zsiguli maga a szocialista ipar szimbóluma. Az Emlékpont előtt összegyűlő kollekcióból a legszebb szocialista jármű titulusra az interneten keresztül szavazhatnak.

A vállalkozó szelleműek próbára tehetik tudásukat az egykori május elsejei felvonulások koreográfiájáról és a veterán járműcsodák műszaki paramétereiről; a helyesen válaszolók sör-virsli jegyet nyernek. A „Felvonulók, utánam!” program keretében rendhagyó tárlatvezetés lesz a május 1-jén ingyenesen látogatható Emlékpontban. A bátrak és a „játszós ruhában” érkezők számára ajánlják a rendezők a traktoros kocsikázást a Hoffherr-féle „körmös” traktoron. A jó hangulatról a Rádió 7 élő, kihelyezett kívánságműsora gondoskodik; Váradi Gábor műsorvezető egész nap teljesíti a majálisozók zenei kéréseit.

A „Régi idők mocija” nevezetű programelem keretében május 1-jén 10 és 16 óra között veterán járműveket csodálhatnak ifjak és idősek egyaránt az Emlékpont előtti területen.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár