2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Életét félti Robert Kennedy merénylője

2009. november 4. 16:02 MTI

Másik börtönbe szállították át Robert Kennedy merénylőjét; Sirhan Sirhan ügyvédje szerint azonban az új helyen veszély fenyegeti védencét. A palesztin származású elítélt eddig Charles Mansonnal ült egy börtönben.

Sirhan Sirhan ellenezte, hogy a különösen veszélyes bűnözőket őrző Corcoran fegyintézetből a szintén Kaliforniában, Coalingában található Pleasant Valley állami börtönbe szállítsák át - jelezte William F. Pepper ügyvéd. Mint kollégája hozzátette: legjobban a biztonsága miatt aggódnak. "Nem vagyunk biztosak abban, hogy Pleasant Valleyben képesek megvédeni. Hiszen ő célpont" - mondta Laurie Dusek.

A fegyintézetekért és a társadalmi rehabilitációért felelős hivatal szóvivője szerint azonban a 65 éves Sirhan, miután beszélt a börtön illetékeseivel, kijelentette, hogy Pleasant Valleyben akar maradni. "Jelezheti, ha nem érzi magát biztonságban, a hivatal pedig azonnal lépni fog" - mondta Oscar Hidalgo.

Sirhan életfogytig tartó büntetését tölti Robert Kennedy 1968-as meggyilkolásáért. Évekig a Corcoran elkülönített részlegében őrizték, ez az amerikai börtönrendszer egyik legjobban elszigetelt egysége. Egy októberi felülvizsgálat azonban úgy ítélte meg, hogy már nincs szükség ilyen különleges elhelyezésére.

Az elítélt ügyvédje azt állította, sem ő, sem pedig Sirhan nem kérte az áthelyezést, és arról csak már az átszállítást követően értesült. Hidalgo viszont arra hivatkozott, hogy az elítélt többször kérvényezte a Corcoranból való átszállítását. "Lépéseit rendkívül szigorúan felügyelték ott, a másokkal való érintkezése igen korlátozott volt" - jegyezte meg a szóvivő.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár