2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Idén ősszel nem éjszakáznak a múzeumok

2010. szeptember 29. 14:25 MTI

Az idén elmarad a Múzeumok Őszi Éjszakája, amelyet hagyományteremtő szándékkel tavaly rendeztek meg először, és talán utoljára; a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szervezési és műszaki okokkal magyarázza a tavaly százezer embert vonzó, nyolcvan intézmény részvételével megvalósuló program kútba esését - írta a Népszava.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) az átadás-átvételkor szembesült azzal, hogy jogelődje, a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztérium az idei költségvetésben egyáltalán nem tervezett pénzösszeget erre az évre a Múzeumok őszi éjszakájára - közölte a tárca kulturális államtitkársága szerdán az MTI-vel.

"A NEFMI a rendelkezésére álló forrásokat ezért elsősorban a már hagyományos és sokkal több látogatót vonzó nyári Múzeumok éjszakájára kívánta összpontosítani" - indokolta a Múzeumok őszi éjszakája idei elmaradását a közlemény.

Szőcs Géza kulturális államtitkár a Múzeumok őszi fesztiválját beharangozó múlt pénteki sajtótájékoztatón kérdésére elmondta: 2010-ben szervezési és műszaki okok miatt nem rendezik meg a Múzeumok őszi éjszakáját, a tárca terveiben azonban jövőre ismét szerepel az esemény. "Idén a Múzeumok őszi éjszakája helyett a múzeumok immár hagyományos Márton-napi vigasságaival zárul a hathetes Múzeumok őszi fesztiválja rendezvénysorozat" - hangsúlyozta szerdai közleményében a NEFMI. Mint írták, a hathetes Múzeumok őszi fesztiválja 170 múzeumban, 1100 rendezvényt tartalmaz, és szeptember 27. óta sikerrel zajlik.

A Népszava szerdai számában előzőleg arról írt: a múzeumokat hivatalosan nem értesítették arról, hogy idén elmarad a Múzeumok őszi éjszakája, így sokan összeállították a programot. A Múzeumok őszi éjszakáját nyolcvan intézmény részvételével tavaly rendezték meg először, az esemény százezer embert vonzott.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár