2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Willy Brandt polgári élete

2011. március 20. 14:17 MTI

Willy Brandt (1913-1992) egykori német kancellár életének utolsó, Unkelben eltöltött szakaszát mutatja be a német kisvárosban vasárnap nyílt múzeum.

A Willy Brandt Fórum kurátora Jürgen Reiche elmondta, a tárlaton elsősorban a polgár Willy Brandtot mutatják be, aki élete utolsó szakaszában Unkelben is a békéért, a szabadságért és a demokráciáért dolgozott. Reiche szerint olyan kiállítás született, amely a politika szakavatott ismerői és a kevésbé előképzett turisták bármely generációja számára is szolgál érdekességekkel.

Reiche a bonni Történelem Háza kiállításokért felelős igazgatója. A Brandtról szóló kiállítás koncepciójának elkészítésével az unkeli polgári alapítvány bízta meg. Munkája során elismert múzeumi szakértőkkel dolgozott együtt.

A kiállítás egyik központi eleme Willy Brandt egykori dolgozószobájának rekonstrukciója. Az Unkelben élők is nagyban hozzájárultak a tárlat létrehozásához: a kamerák előtt beszéltek "Unkel Willyről", saját emléktárgyaikat hagyományozták a múzeumra, melyek mindegyike a német történelem egy kis darabját testesítik meg. A múzeum adományként kapta Brandt egykori parlamenti székét, kék kabátját valamint neves fotósok - többek között Jupp Darchinger, Robert Lebeck, Reto Klar - Brandtról készített képeit és Georg Meistermann és Andy Warhol portréit.

Willy Brandt Nobel-békedíjas német szociáldemokrata politikus az újraegyesítés előtti Német Szövetségi Köztársaság kancellárja volt 1969 és 1974 között.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár