2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kanada díjazza őslakos indián közösségeit

2005. augusztus 11. 12:00

Kanada Thunder Bay és Rainy River térségében élő, egyik legrosszabb helyzetben lévő őslakos közössége kulturális támogatást kapott a helyi kormányzattól, hogy segítsék a fiatalok felemelkedési esélyeit.

Kulturális felemelkedés

A kulturális miniszter
Ontario kulturális minisztere, Madeleine Meilleur a helyi galéria megnyitásakor jelentette be az őslakos elöljárók jelenlétében az indián közösség számára kialakított négy kulturális és oktatási alap létrahozását. A Community Arts and Heritage Education Project névre hallgató kezdeményezés 9300 kanadai dollárból gazdálkodva indult útjára. A megnyitón elhangzott beszéd szerint mindez közelebb viszi a helyi hagyományos művészetet a gyerekekhez, és segít a tanároknak a legjobb ötletek és gyakorlatok megvalósításában ennek végrehajtásakor.

A Thunder Bay's Francophone Early Years Centre családi irodalmi oktatóprogramjára 53000 dollárt kapott, míg az Atikokan Intergenerational Centre for Arts and Alternatives 28000 dollárral gazdálkodhat ifjúsági projektjei megvalósításakor. A Kay-Nah-Chi-Wah-Nung Historical Centre and Manitou Mounds in Stratton központok 35000 dollárból indíthatnak kulturális örökségi oktatóprogramot a jövőben.

A központok támogatása az indián közösségek érvényesülésének kiszélesítésében segíthet, illetve a tolerancia oktatásának elősegítésében és az indiánok közös múltjának elfogadásában; a program létrehozói ezen kívül szeretnének nyitni a generációk közti ellentétek feloldásában is. A kulturális örökség hangsúlyozásában legfontosabb elemként az ojibway (ocsibvé) indiánok támogatása került elő, akiknek lassan eltűnő kultúrájának megőrzése a kulturális miniszter szerint a kanadai kormányzat elsődleges célja.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár