2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Életre kel az ókori Róma az HBO új sorozatában

2005. augusztus 26. 12:00

A korhatáros besorolás miatt aggódnak

A sorozat első három részét Michael Apted (A szénbányász lánya, A világ nem elég) rendezte, aki mellé az HBO többi sikersorozatának rendezői is csatlakoztak, így hamarosan befejezik az idei szezon 12, egyenként egy órás epizódjának forgatását a római Cinecittá stúdióban. Szinte az egész Fórum mását felépítették, és a Cleopátra-féle Alexandria egyes kerületei is életre keltek. A forgatások kapcsán a sajtó képviselőit leginkább az nyűgözte le, hogy milyen méretben és minőségben sikerült rekonstruálni az ókor Róma latrináit.

"Ritkán láthatjuk ilyen összetettnek és színesnek az ókori Rómát a képernyőn" - ígérte a sorozat egyik írója, Bruno Heller. "Sokkal több köze van a városnak a mai Mexico Cityhez és Kalkuttához, mint a tiszta fehér márványhoz. Róma egy élénken színes, vibrálóan kegyetlen hely, teli energiával, dinamizmussal és pusztulással. Kegyetlen mindennapok voltak, mindennapos harc folyt az életben maradásért, egy nagyon kis elit küzdött az éhező tömegekkel. Ugyanezt látjuk azonban ma is - bűnözés, munkanélküliség, betegségek" - mondta a sorozat szerzője.

A készítők a korhatáros besorolás miatt aggódnak a leginkább: mivel az ókori Rómában az intrikák legtöbbször az otthonokban és a fürdőkben zajlottak, és itt többségében meztelenek voltak az emberek, így sokszor láthatók ruhátlan szereplők a képernyőn, és nem lehet tudni ez milyen korhatáros besorolást tesz majd lehetővé. Az első részt mindenesetre csak este kilenctől adják.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár