2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Prostituáltak zaklatták az amerikai katonákat

2005. november 4. 12:16

Londonban a háborúban a katonák egyetlen lépést sem tehettek anélkül, hogy az örömlányok ne kínálták volna fel számukra szolgálataikat.

Szex és London
A prostituáltakat nem büntették a Biblia földjén
Japán nem kárpótolja a szexuális rabszolgákat
MoSex: Érosz Amerikában
A Londonban állomásozó amerikai katonák haza írott leveleikben gyakran panaszkodtak a helyi utcalányok "túlzott aktivitására", vagyis arra, hogy állandóan leszólítják őket. A napokban megjelent lapok is erről a fokozott jelenlétről számolnak be, hozzátéve, hogy a jelenség mind katonai, mind politikai oldalról nagy figyelmet kapott és erőteljes rosszallást váltott ki. Egyes miniszterek már a transzatlanti szövetség sorsáért kezdtek aggódni és a hivatalokban is attól tartottak, hogy ha a brit nők feslett erkölcsisége a németek tudomására jut, igen sikeres propaganda-hadjárat kerekedhet ki a dologból.

Az Amerikai Hadsereg parancsnokai azonban nem csupán a gyorsan terjedő nemi betegségektől féltek. Minél előbb el akarták érni a brit törvények megváltoztatását, könnyebbé téve így a lányok börtönbe juttatását felháborító magatartásuk miatt.

A fentebb felvázolt kép persze csak az egyik fél álláspontja. Mint mindig, az éremnek ebben az esetben is van egy másik oldala, amely nagymértékben árnyalhatja a valóságot. A londoni rendőrség ugyanis nem osztotta az amerikaiak aggodalmát, mondván, a probléma okát nagyrészt maguk a katonák jelentik. A. Cole főfelügyelő, aki abban az időben a West End környékének ellenőrzésével volt megbízva, így nyilatkozott a panaszkodó katonák viselkedéséről: "[Esténként] a Picadilly Circus és a Coventry Street környékén gyülekeztek és sokan közülük a kora reggeli órákig részegek voltak és civakodtak." Egy korabeli jelentés, amely a "Feslett nők zaklatják az amerikai csapatokat" címet viseli, szintén olyan katonákról számol be, akik a Piccadally-nél kerültek "szoros kapcsolatba" a prostituáltakkal.

A londoni Nemzeti Levéltár aktái még arra vonatkozólag is tartalmaznak részleteket, hogy a város különböző pontjain milyen típusú nőkkel találkozhatott az ember. Eszerint a Burlington Gardens környékén "dolgozók" a vastagabb pénztárcájúak igényeit elégítették ki, míg a Picadilly kéjnői nem voltak túl válogatósak a leendő kliensek tekintetében - derül ki a BBC honlapjáról.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár