2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Lebontják a Kennedy-gyilkosság helyszínét

2008. január 22. 08:00

Lebontják az utolsó maradványait is a Los Angeles-i Ambassador Hotelnek, amelynek konyhájában lelőtték az amerikai elnökjelöltségért kampányoló Robert Kennedy szenátort.

A Los Angeles-i egyesített iskolakörzet beleegyezett abba, hogy 4 millió dollárt (680 millió forint) fizet a vele perben álló történelmi értékmentő szervezetnek, a Los Angeles Conservancy-nak, amely meg akarta őrizni az utókornak a már régen felszámolt épületkomplexum megmaradt részeit. Jelenleg már csak a Cocoanut Grove éjszakai klub működik itt, amelyben egykor olyan sztárok léptek fel, mint Bing Crosby és Frank Sinatra.

Az iskolakörzet 2001-ben vette meg egy csődeljárást követően a 24 hektáros területet, és azóta folyt a vita az örökségvédőkkel. Végül a Conservancy a napokban visszavonta keresetét. Ezt követően immár megindulhat annak a diákvárosnak az építése, amelyben mintegy 4000 fiatal kap majd kollégiumi elhelyezést. Az eredeti terv szerint megőrizték volna ezen belül Cocoanut Grove-ot, de úgy ítélték meg, hogy az új építkezések nyomán már nem lenne biztonságos és nem bírna ki egy földrengést.

Az Ambassador Hotelt 1921-ben nyitották meg, fénykorában hat Oscar-gálát is rendeztek itt. Szívesen szálltak meg itt híres színészek, de öt évtized amerikai elnökei is, Herbert Hoovertől Richard Nixonig. Ez utóbbi talán éppen annak köszönhette 1968-as megválasztását, hogy miután a szállodában a kaliforniai sikeres előválasztást követően tartott gyűlés után megölték a szintén merénylet áldozatául esett John F. Kennedy öccsét, a republikánus Nixonnak nem maradt komoly kihívója a demokrata párt részéről.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár