2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

1968 dalaival hirdettek versenyt

2008. április 30. 14:54

A francia média kifogyhatatlan az 1968 felidézésével kapcsolatos ötletekből: 68-ban született híres dalok amatőr előadói számára hirdettek versenyt.

Az `1968-at éneklem` című pályázat keretében bárki felteheti saját készítésű videóját a FNAC honlapjára (www.fnaclive.com), egyetlen feltétel van csupán, hogy a választott dal 1968-as megjelenésű legyen.

A május 15-ig tartó verseny győztese természetesen az lesz, akinek a klipjére a legtöbben kattintanak, jutalma pedig - hogy 68-nál maradjanak - egy kétszemélyes prágai utazás lesz.

A pályázat szervezői figyelmeztetnek: nem biztos, hogy a legtökéletesebb előadás lesz a legsikeresebb, sokkal inkább számít a klip hangulata, szellemessége, esetleg nosztalgikus öniróniája.

A versenyzőknek a bőség zavarával kell megküzdeniük, hiszen olyan nagyságok ontották akkoriban a slágereket, mint a Beatles, a Rolling Stones, a Bee Gees, a Procol Harum, Tom Jones, Bob Dylan, Donovan, Engelbert Humperdinck. Kiléptek a gettóból a fekete soul-zene legnagyobbjai, Otis Redding, Stevie Wonder, Wilson Pickett, Aretha Franklin és nem voltak kevesen az "egy nyáron át táncoltak" sem, a Union Gaptól Mary Hopkinig.

A franciák természetesen feleleveníthetik saját dalmúltjukat is, Johnny Hallyday-vel, Sylvie Vartannal, Claude Francois-val, Nino Ferrerrel.

(Múlt-kor / MTI-Panoráma)


 


 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár