2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Újra megnyílik az Iparművészeti Múzeum főbejárata

2011. február 14. 17:03 MTI

Keddtől újra az Üllői úti főbejáraton keresztül közelíthető meg az Iparművészeti Múzeum összes kiállítása, miután elkészült az épület homlokzatát körülvevő védőtető - közölte az intézmény.

Az épület előtti járdaszakasz lezárását január közepén rendelték el, miután a tetőről cserepek hullottak a járdára. Így az elmúlt hetekben a közönség a Hőgyes Endre utcai kapun keresztül juthatott be a múzeumba. Mostanra azonban elkészült az a védőtető, melynek folyosójában teljes biztonsággal közlekedhetnek a gyalogosok és a múzeum látogatói - olvasható a közleményben. Mint hozzáteszik, időközben megkezdődött az épület teljes körű műszaki vizsgálata is, mely remélhetőleg egy átfogó rekonstrukció első lépése lehet.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) január elején azonnali intézkedésként hatvanmillió forintot biztosított az Iparművészeti Múzeum tönkrement tetőszerkezetének megerősítésére. Mint akkor írták, a gyors állagmegóvási feladatokon túl március 31-ig előterjesztés készül szakmai és pénzügyi javaslatokkal a régóta esedékes épületrekonstrukció első ütemére vonatkozóan.

Az Iparművészeti Múzeum ősszel pozíciójába visszahelyezett főigazgatója, Takács Imre december végén azt mondta, ha minden a tervek szerint alakul, 2011-ben elkezdődhet az intézmény rekonstrukciójának első szakasza. Mint mondta, a több évre tervezett felújítás teljes költsége mintegy 14 milliárd forintra rúg, ebből az első szakasz várhatóan 5 milliárd forintba kerül.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár