2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

3D-s film készül a gödöllői kastélyról

2012. május 4. 10:11 MTI

Erzsébet királyné és I. Ferenc József kedvteléseit is megismerhetik majd az érdeklődők abból a 3D-s filmből, melynek szabadtéri forgatása hétfő délelőtt lesz a kastély parkjában, a film operatőrének Ragályi Elemért kérték fel.

A kastély vezetése csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a nevezetes épület történetét, a királyi család és főként Erzsébet királyné Gödöllőn töltött napjait látványosan, szórakoztatóan bemutató film a legmodernebb technikával készül. A projekt előkészítésére, megvalósítására kiírt közbeszerzési pályázaton a Gelka System Kft. nyert, ez a cég kérte fel operatőrnek Ragályi Elemért.

A külső felvételek a kastély parkjában készülnek hétfőn, amikor a meghívottak betekintést nyerhetnek a forgatás rejtelmeibe. Imitálnak majd vadászatot, lesz lovaglás, de rögzítenek olyan képkockákat is, amelyek abba az időszakba kalauzolják el az érdeklődőket, amikor a királyi sportot a séta váltotta fel.

A kastély vezetésének tájékoztatása szerint az épület családbarát modernizálását célzó uniós projekt második üteme - melynek része a filmforgatás is - június végén zárul, ekkor kerül sor a 3D-s vetítőterem átadásával együtt a premierre is.

Az eredeti szépségében újjávarázsolt lovardát és kapcsolódó területeit Magyarország uniós elnöksége idején már megismerhette a közvélemény, de a lovarda szintje alatt megépült két szekcióterem - amelyek közül az egyikben korszerű vetítő termet alakítottak ki - csak ezután telik meg élettel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár