2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A CIA rejtegette Eichmannt

2006. június 16. 16:15

Náci titkok, trükkök, tervek

Folyamatosan kerülnek elő történeti források, érdekességek, titkok és rejtélyek a náci mozgalomról. És ez így lesz mindaddig, amíg fel nem oldják az összes kapcsolódó irat titkosságát, és végre nem lesz miről beszámolni a Múlt-koron!

Botránykönyv a nácik pornómúltjáról
A fiatal és sikeres német író, Thor Kunkel könyvében a nácik megrendelésére készült pornófilmeket használta fel. Kiadója - esztétikai kifogásokra hivatkozva - visszalépett a regény megjelentetésétől. Sokan azonban úgy vélik, a visszautasítás valódi oka, hogy a könyv túlságosan felmentő képet fest a tömeggyilkos náci rendszer működtetőiről.

A Dalai Lámát is felhasználta a náci fajelmélet
Az Ahnenerbe (Ősök öröksége) elnevezésű, máig kevéssé ismert hitleri szervezet ténykedését mutatja be Heather Pringle kanadai történész A mesterterv (The Master Plan) című könyvében.





A nácik biológiai fegyverrel támadták volna Angliát
Most közzétett brit titkosszolgálati dokumentumok szerint Hitler a sikertelen inváziós tervek után halálos járványokkal támadta volna Angliát, amely reményei szerint pánikhoz és az angol kormányzat összeomlásához vezetett volna, megnyitva ezzel az utat a németek előtt.


Náci kommuna a 30-as évek Amerikájában
Dél-Kalifornia területén az elmúlt évszázadban több furcsa kultusz, szekta, közösség és utópikus eszméket valló társaság próbálta megvetni a lábát; mindezek közül a legfurcsább az 1933-tól itt élő nácik közössége volt.




Robbanó csokoládé - a nácik csodafegyvere
Csokoládé-bombák és cipőbe rejthető robbanóanyagok is helyet kaptak a második világháború náci ügynökeinek kelléktárában, ám a szabotázsokat kivitelező hírszerzők rossz angolsága a legtöbb esetben azonnal komikussá tette fellépésüket.



A német atombomba titkai
Hirosima - Nagaszaki és a második világháború végleges befejezésének évfordulója újból és újból felszínre hozza és elgondolkoztatóvá teszi azt a kérdést, hogy mi lett volna, ha Hitler "Harmadik Birodalma" az amerikaiak előtt tesz szert atomfegyverre?



A nácik előre tudhattak Drezda bombázásáról
Hitler és a náci vezérkar jó előre ismerte a szövetségesek Drezda elleni légitámadásának tervét - derült ki egy nemrég előkerült német iratból.






Porosz báró ügyködött a szovjet atombombán
1945. május első napjaiban tudományos katonai misszió indult Moszkvából Berlinbe, hogy még a háború alatt szerzett információk nyomán az atombomba előállításához szükséges dokumentációt megszerezze. Ehelyett azonban egy német szakembert találtak, aki szakmai hiúságból a Szovjetunió szolgálatába állt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár