2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Fotópályázat a kastélyban: átadták a díjakat

2010. szeptember 23. 14:53

Vasárnap került sor a Gödöllői Királyi Kastélyban a műemlékem.hu-val közös fotópályázat díjátadójára. A négy győztes alkotás a díszlépcső mellett kapott jó néhány hétre helyet.

A Vadásznap ünnepélyes megnyitója keretében a Díszteremben adta át Révész T. Mihály, a kastély igazgatója a díjakat a Gödöllői Királyi Kastély és a műemlékem.hu közös fotópályázata nyerteseinek (a helyszínen hárman vették át az örökbelépőt, amely, korlátlan számú belépésre jogosítja a jövőben a nyertest a műemlékegyüttesbe).

„Mivel ez már a második ilyen pályázat volt, hagyományt teremtettünk, amelyet folytatni kell” - mondta el a műemlékem.hu-nak Révész T. Mihály (az első közös pályázatra január végén került sor). A kastélyigazgató így megerősítette korábbi ígéretét, miszerint jövő év elején újra megnyitják a kastélyt – ezúttal az adigra megújuló lovardát és barokk istállót – az amatőr fotósok előtt.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a lovarda és az istálló felújítását egy nappal a fotópályázat után, augusztus 30-án kezdték el. A helyreállítási munkálatokkal ugyancsak sietniük kell, hiszen 2011 januárjától Magyarország tölti be az unió soros elnöki tisztét és a kastély tárgyalási-, reprezentációs helyszín lesz. A harmadik közös fotópályázatra így abban a néhány napban kerülhet sor, amikor a felújítás már lezárul, de az európai politikusok és kíséretük még nem veszik ideiglenesen birtokukra a tereket.

A mostani pályázaton a kategóriájában győztes négy alkotást ismét kiállították a kastélyban, a tradíciónak megfelelően a Díszlépcsőnél láthatja őket a látogatók serege.

Képek a díjátadóról és kiállított fotókról a műemlékem.hu magazinjában

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár